Algemene informatie

Bijna 500.000 jeugdspelers komen ieder voetbalseizoen in actie voor hun leeftijdgenoten met een beperking. Zij voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en vormen samen het grootste sportieve goede doelen team van Nederland!

Bijna iedereen die meedoet aan het KNVB jeugd bekertoernooi (de Zwaluwen Jeugdbeker) doet ook mee aan de Zwaluwen Jeugd Actie. De deelnemende teams doneren via de KNVB een deel van het inschrijfgeld.

Eén keer per jaar organiseert de Zwaluwen Jeugd Actie een groot evenement om aandacht te vragen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en hiermee voor het passend voetbal.

Een begrip sinds 1960

In 1960 werd de Zwaluwen Jeugd Actie voor het eerst georganiseerd. De voetballende jeugd van de KNVB haalde geld op voor het Prinses Beatrix Spierfonds voor onderzoek naar polio. Sinds die tijd is de actie ieder jaar gehouden, hebben inmiddels 11 miljoen kinderen meegedaan en is er meer dan 6 miljoen euro ingezameld voor jongeren met een spierziekte of een andere beperking. En daar zijn we ontzettend trots op! Lees meer over de historie van de Zwaluwen Jeugd Actie.

In 2007 is de Zwaluwen Jeugd Actie onderdeel geworden van de reguliere KNVB jeugdbekercompetitie en spelen de jongeren voor de Zwaluwen Jeugdbeker. Het is traditie dat H.K.H. Prinses Beatrix der Nederlanden om de vijf jaar een campagnedag bijwoont. 

Financieel Jaarverslag 2016-2017 Download
Beleidsplan ZJA Download
Statuten ZJA Download